Skip to main content

Individuele coaching
Van (zelf)twijfel naar helderheid en duurzaam (zelf)vertrouwen

  • Sta je op een dood punt? Twijfel je over je volgende (carrière)stap?
  • Kom je door gedoe of conflicten niet toe aan waar je goed in bent?
  • Voel je de roep om ergens voor te gaan, maar houdt iets je nog tegen?

Ik bied coachtrajecten om professionals die door de bomen het bos even niet meer zien, weer op hun eigen spoor te zetten.

Met behulp van bijv. de Profile Dynamics® drijfverenanalyse, systemisch werk en mijn scherp ontwikkelde intuïtie breng ik je terug bij je eigen waarheid, je oorspronkelijke drive en je wezenlijke behoeften.

Voor wie 

Ik werk graag met leiders die zoekend zijn in hun leidersrol en/of veel op hun bord hebben. Veel van mijn coachees hebben een seniorfunctie bij de universiteit, de semioverheid of het bedrijfsleven en waarderen het dat ik al die werelden van binnenuit ken.


Ellen Havenaar: analytisch én intuïtief

“Door goed naar je te luisteren, dóór te vragen en zorgvuldig feedback te geven, nodig ik je uit tot zelfreflectie en hou ik je een heldere spiegel voor. Zodra jij je weer stevig in jezelf verankerd weet, ontvouwen je volgende stappen zich vanzelf. Zodra je die vaste grond onder de voeten voelt, hoef je je niet meer vast te klampen aan oude reddingsboeien. Dan kun je met een gerust hart en hervonden inspiratie je weg vervolgen, of een nieuwe weg inslaan die beter bij jou past.”


Mijn favoriete coachtools

Profile Dynamics® drijfverenanalyse

Deze analyse geeft een verrassend beeld van wat mensen motiveert en hoe ze zich gedragen in interacties met anderen.

Profile Dynamics® wordt door velen gezien als de gouden standaard op het gebied van drijfverenanalyses, mede door het sterke gevoel van herkenning dat mensen hierbij ervaren.

Systemisch werk

Een zogeheten familieopstelling maakt onbewuste obstakels in jezelf zichtbaar en hanteerbaar.

Mijn ervaring is dat systemisch werk vele malen sneller werkt en een veel blijvender effect heeft dan als ik me als coach beperk tot alleen een rationele, cognitieve benadering.


Aanpak

We starten met een vrijblijvend intakegesprek.

Jij licht je coachvraag toe en ik vraag daarop door. Meestal wordt al snel duidelijk waar het om gaat en is het prettig om gelijk de koe bij de horens te vatten en aan de slag te gaan. Zo krijg je meteen een voorproefje van mij als coach.

Na afloop van deze intake/eerste sessie laat ik je weten wat ik denk concreet voor je te kunnen betekenen. We bespreken onze wederzijdse verwachtingen en als we beiden voelen dat er een klik is, plannen we een serie vervolgafspraken in.

Wat je tijdens onze sessies zoal kunt verwachten:

  • een verhelderende, bekrachtigende en soms confronterende spiegel
  • een Profile Dynamics drijfverenanalyse die je kijk op jezelf verdiept
  • oefeningen die je intuïtie aanspreken, zoals geleide visualisaties, vloerankers en opstellingenwerk
  • praktische handvatten om beter met jezelf en anderen om te gaan
  • desgewenst tips & tricks op het gebied van time management, communiceren, samenwerken, creatief denken en feedback geven & ontvangen
  • eventueel opdrachten voor thuis.

Praktisch

Duur en frequentie

Een coachtraject omvat zo’n 4 tot 7 gesprekken van maximaal 1½ uur. Meestal zien we elkaar eenmaal in de 4 tot 6 weken.

Waar?

De gesprekken vinden plaats op een voor ons allebei handige locatie. Ik woon zelf in de buurt van Utrecht en werk in principe vanuit Het Coachhuis, Oorsprongpark 7 in Utrecht. Mocht het nodig zijn dan kan ik ook gebruik maken van Coachhuisruimtes elders in het land.

“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life.” 

Steve Jobs, oprichter van Apple

Wat cliënten zeggen

Man, 45, hoogleraar
“Ellen gaf me niet alleen de ruimte om mijn hart te luchten, maar wist tevens heel zorgvuldig de dingen op hun plek te zetten en in het juiste perspectief te plaatsen.”
Vrouw, 36, office manager
“Ellen is heel kordaat en duidelijk, maar ook sensitief. Ze luistert goed, voelt aan waar de pijn zit, haalt daar snel de angel uit én ze laat je ook meteen in actie komen.”
Isabelle, 31, directeur
“Ellen gaat niet te werk volgens het boekje, stelt geen eindeloze open vragen en probeert niet krampachtig om haar eigen mening erbuiten te houden. Dat gaf mij veel veiligheid en houvast."

Werken met mij

Voor meer informatie, prijsopgaven en/of een vrijblijvend gesprek kun je me bellen of mailen.