Skip to main content

Dit zijn mijn ouders

Prachtige mensen. Lachende mensen. Gelukkige mensen. Eenzame mensen. Gepijnigde mensen. Treurende mensen.
Zoekende mensen. En bovenal: Mensen. Met ieder een eigen verhaal. 

ouders

Zij gingen mij voor. En mijn opa’s en oma’s gingen hen voor, zoals ik mijn kinderen voorga, en zij hun kinderen ook zullen voorgaan. Ik sta op hun schouders, en voor het eerst in mijn bijna 54 jaar op deze aarde, voel ik dat ik gedragen word door hen, en vertrouw ik dat zij mij ook werkelijk kunnen dragen. En hun verhalen draag ik met me mee.

Wat een rust geeft dat, en hoe fijn dat dan niet alles meer alleen hoeft, terwijl ik lang dat gevoel heb gehad. De bevrijding die ik voel om die last nu af te kunnen leggen, en ten diepste te weten dat datgene wat mij lang heeft gediend nu niet meer nodig is. Dat ik met mijn hart volledig open in verbinding kan gaan met een ander en dat ik dan blijf (be-)staan. Sterker nog, ik leef nu voller en meer dan ooit. En in mijn begeleidingswerk is de betekenis daarvan ongekend.

Mijn coachgesprekken gaan dieper, mijn interventies zijn steviger vanuit liefde, de teamsessies die ik begeleid gaan nog meer over waar het wérkelijk over mag gaan. De coaches die ik opleid ga ik nog meer voor in het contact maken met zichzelf om zo, vanuit innerlijke vrijheid hun werkelijke plek en rol in te nemen.

Het systemisch gedachtengoed en de diepe ervaringsgerichte manier van werken helpen mij daar zo ongelooflijk goed bij. Daarom kijk ik ook zo uit naar de volgende training systemisch coachen die start op 2 juni, waarin ik collega coaches weer 3 dagen meeneem in het ervaren van, leren over en veel oefenen met systemisch begeleiden in 1:1 gesprekken.

Als je er meer over wilt weten, kijk dan hier, stuur me dan een persoonlijk bericht of neem contact op met School voor coaching. Wie weet tot 2 juni!

Gepost op LinkedIn, 26 april 2023