Creatief denken

creatiefdenken

'Het kan toch niet'. 'Het is niet realistisch'. 'Ik ben toch niet creatief'.

Bij creativiteit wordt vaak gedacht aan ‘gekke wilde ideeën’ of aan vooral kunstzinnige uitingen. Met het gevolg dat veel nieuwe ideeën vaak meteen afgeserveerd worden. Vind jij dat ook jammer?

De training Creatief denken heb ik ontwikkeld samen met het Ontwikkelaarsgilde.

Tijdens deze training maak je samen met de andere deelnemers kennis met de verschillende creatieve denktechnieken en ga je deze toepassen op een aantal actuele vraagstukken van de eigen organisatie.

De creatieve denktechnieken waarmee ik werk zijn onder andere de volgende:

  • Inbox denken - bij inbox denken gaat het juist om het gebruiken van bestaande elementen en binnen kaders veranderingen en/ of aanpassingen doen. Bijvoorbeeld: configuratie denken, morfologische kaarten etc.                          
  • Denkkader verruimende technieken – vanuit verschillende perspectieven eenzelfde vraagstuk benaderen geeft veelal een keur aan extra mogelijkheden waar je eerder niet aan dacht.  Bijvoorbeeld: denkhoeden van de Bono, kleur bekennen, impact analyses etc.
  • Brainstormen – vaak wordt vooral de ‘roept-u maar'-techniek gebruikt bij brainstormen.  Ik laat je kennis maken met meerdere mogelijkheden om een brainstorm een nog groter rendement te laten hebben. Bijvoorbeeld: omkering, extreem maken, waarom/waarom/waarom, mindmapping etc.
  • Convergeren - Wanneer er een enorm scala aan mogelijkheden is ontstaan door creatieve denkprocessen, is het keuzeproces daarna onontbeerlijk.

Aan het eind van deze training merk je dat je meer creativiteit kunt aanboren dan je oorspronkelijk wellicht dacht. Na de training beschik je over een handige gereedschapskist met technieken om zelf direct mee aan de slag te gaan.

Ik voer de training ‘incompany’ uit. Bij een individuele leerbehoefte kun je ook kiezen voor een coachings- of leertraject.

Neem contact op

Contact

De Tweede Steen
Ellen Havenaar
’t Zand 47
3544 NC Utrecht

telefoon1Telefoon 06-15144966

envelop iconE-mail info@detweedesteen.nl

KvK 30218163